Regressietherapie

Iedereen is op zoek naar een zinvol en gelukkig leven. Toch doen zich altijd situaties voor waardoor dit niet mogelijk is of omdat je uit balans raakt. Ziekten schaden al snel je gezondheid en ook andere tegenslagen hebben soms een flinke impact op je bestaan. In al die situaties kan het helpen om langs te gaan bij een regressietherapeut. Wat is regressietherapie en kom jij daarvoor in aanmerking?

Wat is regressietherapie?

Bij regressietherapie streeft men ernaar om jouw leven weer in balans te brengen. Dit legt namelijk een stabiele basis voor groei in jouw persoonlijkheid. Bij deze relatief jonge therapievorm gaat men er vanuit dat een psychisch, lichamelijk of emotioneel probleem een aanwijsbare oorzaak heeft. Vaak zijn het onverwerkte ervaringen die jou hierbij in de weg staan. Een regressietherapeut helpt om onderdrukte gevoelens, gedachten, emoties en ervaringen naar boven te krijgen en het voorgoed een plekje te geven.

Voor wie is regressietherapie geschikt?

Regressietherapie kan worden ingezet voor allerlei klachten. Eigenlijk kan het helpen bij alles dat je aan negatieve ervaringen hebt meegemaakt in het verleden. Door jou in trance te brengen en een bepaalde situatie te doen herleven, kan uiteindelijk de verwerking plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een traumatische opvoeding, een auto-ongeluk dat jou is overkomen of een andere heftige gebeurtenis.

Regressietherapie en je zorgverzekering

Regressietherapie is over het algemeen een kortdurende therapie en wordt niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Wel is er vaak een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dit verschilt echter per verzekeraar en dus doe je er goed aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.   Mocht je behoefte hebben aan een regressietherapeut, dan is het zeker zinvol om eens een afspraak in te plannen. Het kan jou namelijk helpen om je leven in balans te krijgen. Ga dan naar www.zoma-opleidingen.nl.

Afspraak maken?

Contact opnemen